# גירושין ורכוש: מאבק על הנכסים
## רקע העניין
בתחילת שנות ה-90, זוג שהגיע לישראל מאוקראינה, רכש דירה באמצעות הטבות שקיבלו כעולים חדשים. הנכס נרשם על שם הזוג והורי האיש. שנים לאחר מכן, רכשו דירה נוספת, שנרשמה על שם הורי האיש בלבד. למרות שהנכסים נרשמו בשמם, הורי האיש טענו כי הם אינם בעלים האמיתיים של הדירות.
## נישואים מסוכנים וגירושין
שנים לאחר מכן, ב-2018, עתרה האישה לקבלת צו הגנה נגד הבעל בטענה שהוא פגע בה. הצו ניתן, והזוג התפרד. בנובמבר 2020 הותרו נישואיהם סופית. האישה טענה ששתי הדירות שנקנו שייכות לה ולבעלה לשעבר בלבד, הגם שהורי האיש רשומים כבעלים בשתיהן.
## משא ומתן משפטי וטענות הצדדים
האישה טענה שהדירות שייכות לבני הזוג לשעבר בלבד, והורי האיש נרשמו כבעלים רק לצורך הטבות העלייה. מנגד, הורי האיש טענו שחצי מהדירה הראשונה וכל הזכויות בדירה השנייה שייכות להם. האיש כפר בגרסת האישה כי היו להם יחסים רעים במהלך שנות הנישואים.
## הפסק הדין וההשלכות
השופטת קבעה שהאישה הוא בעל הדירה הראשונה, והורי האיש אינם בעלים בפועל, ושהרישום התבצע בשל האלימות של הבעל. אך בנוגע לדירה השנייה, השופטת קבעה שהיא שייכת להורי הבעל. בנוסף, השופטת קבעה שהבעל מחויב להעביר לאשתו סכום של 140,000 ש"ח במסגרת איזון המשאבים.
## מסקנה
המקרה מדגיש את החשיבות של ייעוץ משפטי מקצועי בנושאים של גירושין וחלוקת רכוש. אף אחד לא יכול להיות מוכן לכל התרחישים האפשריים, אבל עזרה משפטית מקצועית יכולה לסייע בהבנת האופציות ובהכנה לתהליך המשפטי.